L-γλουταμίνη – Μπορεί Να Βοηθήσει Στο Αδυνάτισμα;

Το αδυνάτισμα είναι ένας μονόκερος που όλοι προσπαθούν να ανακαλύψουν. Φαίνεται πως η ικανότητα απώλειας βάρους πρέπει να υπάρχει κάπου εκεί έξω. Αλλά, πού ακριβώς; Ιδού η απορία.

L-γλουταμίνη

Υπάρχουν άφθονες δίαιτες και τόσα πολλά «φάε αυτό, μην τρως εκείνο» που σε κάνουν να χάνεις το μυαλό σου. Vegan, gluten-free, paleo, keto, Whole30, vegetarian, pescatarian… ο κατάλογος συνεχίζεται. Έχετε εξαντληθεί στη σκέψη όλων των διαιτών που έχετε δοκιμάσει και αποτύχει; Κι εμείς το ίδιο.

Λοιπόν, το κυνήγι σας μπορεί να τελειώσει και δεν απαιτεί να περιορίσετε τον εαυτό σας σε συγκεκριμένες τροφές (αν και όλα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο). Το εισιτήριό σας για να αδυνατίσετε λίγο, μπορεί να βρίσκεται σε ένα αμινοξύ που ονομάζεται L-γλουταμίνη.

→ Αν θέλετε πραγματικά ένα συμπλήρωμα που μπορεί να κάψει το λίπος στο σώμα σας με μεγάλη ταχύτητα, τότε σίγουρα το Matcha Slim είναι η απόλυτη λύση που ψάχνετε!

Ας το ψάξουμε περισσότερο και ας δούμε αν η L-γλουταμίνη είναι το εισιτήριό σας για να απολαύσετε υγεία, ευεξία και αδυνάτισμα.

Τι Είναι η L-Γλουταμίνη;

Η L-γλουταμίνη είναι ένα αμινοξύ στο σώμα σας που παίζει σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό το αμινοξύ χρησιμεύει ως δομικό στοιχείο για τις πρωτεΐνες που βοηθούν τα όργανά σας να λειτουργούν σωστά και διατηρούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό και ασφαλές από ιούς και βακτήρια.

Μελέτες Απώλειας Βάρους Με L-γλουταμίνη

Έχουν γίνει μερικές μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της L-γλουταμίνης στο να βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν βάρος. Μια συγκεκριμένη μελέτη έδειξε ότι η συμπληρωματική χορήγηση γλουταμίνης ευνοεί την απώλεια βάρους. Για τη μελέτη, μετρήθηκαν το βάρος και η περίμετρος της μέσης γυναικών ασθενών που ήταν παχύσαρκες και υπέρβαρες, ενώ ελήφθησαν επίσης μεταβολικές μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της γλυκαιμίας, της ινσουλιναιμίας και της αντίστασης στην ινσουλίνη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μελέτης, οι ασθενείς δεν άλλαξαν τη διατροφή τους. Ορισμένοι συμμετέχοντες έλαβαν συμπληρώματα γλουταμίνης και άλλοι έλαβαν συμπληρώματα ισοαποικοδομητικής πρωτεΐνης.

Μετά τη μελέτη των 4 εβδομάδων, ανακαλύφθηκε ότι “το σωματικό βάρος και η περίμετρος της μέσης μειώθηκαν σημαντικά μόνο μετά τη χορήγηση συμπληρωμάτων γλουταμίνης. Έτσι, αυτή η πιλοτική μελέτη δείχνει ότι η γλουταμίνη είναι ασφαλής και αποτελεσματική εύκολο αδυνάτισμα και ενδεχομένως στην ενίσχυση του μεταβολισμού της γλυκόζης.

Ωστόσο, μια άλλη μελέτη έδειξε ότι η προσθήκη γλουταμίνης στη διατροφή σήμαινε ότι οι ασθενείς ήθελαν μεγαλύτερα γεύματα, κάτι που δεν είναι ακριβώς το εισιτήριο για την απώλεια βάρους.

Έτσι, είναι σαφές ότι απαιτούνται πιο εμπεριστατωμένες έρευνες και μελέτες για να προσδιοριστεί η συνολική αποτελεσματικότητα της γλουταμίνης για την ενίσχυση της απώλειας βάρους.

Πώς Λειτουργεί η L-Γλουταμίνη

Αν και χρειάζονται περισσότερες έρευνες για το θέμα, μην εγκαταλείψετε την ιδέα ότι η l-γλουταμίνη μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μερικά επιπλέον κιλά. Η επιστήμη πίσω από αυτό φαίνεται εξαιρετικά πιθανή.

Πώς Λειτουργεί η L-Γλουταμίνη

Η προσθήκη συμπληρωμάτων l-γλουταμίνης στην καθημερινότητά σας μπορεί πραγματικά να επηρεάσει το μικροβίωμα του εντέρου σας, κάτι που δεν είναι πάντα κακό. Το έντερο είναι ένα πολύ πιο σημαντικό από ό,τι πολλοί άνθρωποι του αναγνωρίζουν. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, το εντερικό μικροβίωμα συνδέεται άρρηκτα με τη συνολική υγεία, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου παχυσαρκίας. Συν τοις άλλοις, η γλουταμίνη μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει με τη φλεγμονή του εντέρου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα βάρους, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας.

Πώς να Αποκτήσετε L-γλουταμίνη

Η L-γλουταμίνη υπάρχει φυσικά σε τρόφιμα όπως τα αυγά, το γάλα, το βόειο κρέας, οι ξηροί καρποί και το τόφου. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να πάρετε συμπληρώματα l-γλουταμίνης σε σκόνη και κάψουλες. Προκειμένου αυτό το αμινοξύ να είναι δυνητικά αποτελεσματικό, θα πρέπει να εξετάσετε τη λήψη περίπου 30 γραμμαρίων την ημέρα.

Άλλα Εργαλεία Για Την Απώλεια Βάρους

Δεδομένου ότι η αποτελεσματικότητα της l-γλουταμίνης για το ρύθμιση του σωματικού βάρους είναι ακόμη υπό αμφισβήτηση και πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες και έρευνες προκειμένου να ληφθεί μια τελική απόφαση, είναι καλή ιδέα να στραφείτε σε άλλα δοκιμασμένα και αληθινά εργαλεία απώλειας βάρους σε συνδυασμό με το Matcha Slim. Ακολουθούν τα καλύτερα από αυτά.

Υγιεινή διατροφή

Πιθανότατα έχετε ακούσει τη φράση «οι κοιλιακοί φτιάχνονται στην κουζίνα και σμιλεύονται στο γυμναστήριο». Αυτό σημαίνει ότι όσο κι αν γυμνάζεστε, δεν θα μπορέσετε να αποκτήσετε φόρμα αν δεν τρώτε υγιεινά. Το φαγητό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να βελτιώσετε αν θέλετε να χάσετε βάρος.

Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο, καθώς ορισμένοι άνθρωποι επωφελούνται από δίαιτες με χαμηλούς υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ενώ άλλοι επωφελούνται από δίαιτες με υψηλότερους υδατάνθρακες και χαμηλά λιπαρά.

Ένα πράγμα που ισχύει σε όλους τους τομείς είναι ότι ανεξάρτητα από τον σωματότυπό σας, η ζάχαρη είναι κάτι που πρέπει να τρώτε στο απόλυτο ελάχιστο. Εννοείται η επεξεργασμένη ζάχαρη. Η φυσική ζάχαρη που προέρχεται από φρούτα είναι εντάξει. Δεν υπάρχει κανένα όφελος για κανέναν από την κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης, και στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για την αύξηση του σωματικού βάρους.

Άσκηση

Τώρα που καταλαβαίνετε τη σημασία της υγιεινής διατροφής, το επόμενο βήμα είναι η άσκηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περνάτε 6 ημέρες την εβδομάδα στο γυμναστήριο ή να τρέχετε 5 χιλιόμετρα την ημέρα.

Ακόμη και κάτι τόσο απλό όσο ένας καθημερινός περίπατος 30 λεπτών μπορεί να σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά στους στόχους σας για αδυνάτισμα. Ο καθιστικός τρόπος ζωής είναι κακός για την υγεία σας με διάφορους τρόπους, αλλά κυρίως για την απώλεια βάρους.

Η άσκηση όχι μόνο βοηθά στην καύση λίπους, αλλά και στην επιτάχυνση του μεταβολισμού. Όσο λιγότερο κινείστε, τόσο πιο αργός γίνεται ο μεταβολισμός σας.

Ύπνος

Το να είστε συνεχώς απασχολημένοι και να επιβιώνετε με λίγες ώρες ύπνου τη νύχτα είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο επαίνου. Μπορεί να σημαίνει μεγάλη παραγωγικότητα βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα θα προκαλέσει μόνο προβλήματα, ένα από τα οποία είναι η αύξηση του σωματικού βάρους.

Για να διατηρήσετε το βάρος σας σε υγιή επίπεδα, πρέπει να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες τη νύχτα. Οι νύχτες με λίγο ύπνο μπορεί να αυξήσουν την ορμόνη που διεγείρει την όρεξη και ονομάζεται γκρελίνη, κάνοντάς μας να θέλουμε να τρώμε περισσότερο.

Συνοπτικά

Η L-γλουταμίνη έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει ένα μέσο απώλειας βάρους, αλλά δεν έχουν γίνει αρκετές έρευνες και μελέτες για να αποδειχθεί ότι, χωρίς αμφιβολία, αυτό το αμινοξύ θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Είναι κάτι που μπορείτε να δοκιμάσετε, καθώς δεν θα κάνει ζημιά στον οργανισμό σας, αλλά μην εναποθέσετε τις ελπίδες μόνο σε αυτό το συμπλήρωμα.

Scroll to Top