L-θεανίνη: Απώλεια Βάρους & Κάψιμο Λίπους

Ως θρεπτικό συστατικό που ηρεμεί και ρυθμίζει τη διάθεση, ίσως να μη νομίζετε ότι η L-θεανίνη και η απώλεια βάρους συμβαδίζουν. Ωστόσο, θα εκπλαγείτε από το πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό το αμινοξύ για την εξάλειψη του σωματικού λίπους και για την γράμμωση.

L-θεανίνη

Για να αποκτήσετε πραγματικά μια πιο λεπτή, δυνατή και αθλητική σωματική διάπλαση, πρέπει να καλύψετε κάθε πτυχή. Η εκτόξευση μέσα από την προπόνηση σας δίνει τα καύσιμα για να σπάσετε τα κομμάτια από την τρέχουσα σωματική σας διάπλαση, ενώ η διατροφή σας δίνει τα δομικά στοιχεία για να χτίσετε ένα εντελώς νέο σώμα.

Η L-θεανίνη είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται στα φύλλα του τσαγιού και φυσικά είναι αυτό που δίνει τις θαυμαστές ιδιότητες του στο Matcha Slim. Χρησιμοποιείται σε προπονήσεις και νοοτροπικά για να ενισχύσει τη νοημοσύνη και την εστίαση, καθώς και για να αυξήσει την απόδοση και το κάψιμο λίπους.

Σε αυτό το άρθρο ρίχνουμε μια ματιά στην L-θεανίνη και την απώλεια βάρους, συγκεκριμένα πώς αυτό το θρεπτικό συστατικό μπορεί να επιταχύνει τα αποτελέσματα με γρήγορο και ασφαλή τρόπο…

Δείτε τί θα καλύψουμε:

 1. Τί είναι η L-θεανίνη και ποια είναι τα οφέλη της
 2. Έρευνα για την L-θεανίνη και την απώλεια βάρους
 3. Η έξυπνη καφεΐνη και οι επιδράσεις της στην απόδοση

Τί Είναι Η L-θεανίνη;

Έχετε νιώσει ποτέ ηρεμία και χαλάρωση μετά από ένα καταπραϋντικό φλιτζάνι αχνιστού ζεστού πράσινου τσαγιού; Αν ναι, οι πιθανότητες είναι ότι το αμινοξύ L-θεανίνη είναι ο λόγος που το έχετε κάνει.

Αναγνωρίστηκε από Ιάπωνες επιστήμονες στα τέλη της δεκαετίας του 1940, η L-θεανίνη βρίσκεται στα φύλλα του φυτού Camellia Sinensis. Επειδή το πράσινο, το λευκό και το μαύρο τσάι προέρχονται από τα ίδια φύλλα, θα βρείτε το θρεπτικό συστατικό σχεδόν σε όλα τα φύλλα – αλλά το πράσινο τσάι έχει τις υψηλότερες συγκεντρώσεις.

Η L-θεανίνη βρίσκεται επίσης σε μικρές ποσότητες στα μανιτάρια και θεωρείται ότι αποτελεί πηγή της αλμυρής γεύσης που είναι γνωστή ως Umami. Στην Ιαπωνία, διατίθεται στο εμπόριο σε όλα τα τρόφιμα για ενήλικες και χρησιμοποιείται για να μειώσει την πικράδα τροφών όπως το γκρέιπφρουτ και η μαύρη σοκολάτα.

Στις ΗΠΑ έχει λάβει το καθεστώς GRAS (γενικά αναγνωρισμένο ως ασφαλές) και είναι ασφαλής στην κατανάλωση.

Αυξημένα Επίπεδα Gaba Και Αυξημένη Χαλάρωση Και Ηρεμία

Ως πρωτεϊνογόνο αμινοξύ, η L-θεανίνη είναι ανάλογο ενός άλλου αμινοξέος που ονομάζεται L-γλουταμίνη. Προάγει τη χαλάρωση και την ηρεμία με την παραγωγή γ-αμινοβουτυρικού οξέος (GABA), το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στην ενίσχυση των επιπέδων των χημικών ουσιών που ρυθμίζουν τη διάθεση, της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης.

Αυτοί οι σημαντικοί νευροδιαβιβαστές επηρεάζουν άμεσα το νευρικό σύστημα, μειώνοντας το «διεγερτικό» σκέλος του νευρικού σας συστήματος (μάχη ή φυγή) και βελτιστοποιώντας την ανάπαυση και την αποκατάσταση.

Ακολουθούν τα κύρια οφέλη της L-θεανίνης:

 • Μείωση του στρες και του άγχους
 • Καλύτερη ποιότητα ύπνου
 • Βελτίωση της ποιότητας των νοητικών εργασιών
 • Αυξημένη προσοχή, μνήμη και εστίαση
 • Περισσότερα κίνητρα και ενέργεια

Βελτιωμένη «χαλάρωση Σε Εγρήγορση» Με Βέλτιστα Εγκεφαλικά Κύματα Άλφα

Όταν προσλαμβάνετε L-θεανίνη βιώνετε καλύτερη συγκέντρωση, εγρήγορση, ενέργεια και κίνητρα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό – το αίσθημα του στρες και η όρεξη μειώνονται και τόσο η μνήμη όσο και η γνωστική ικανότητα αυξάνονται, συμβάλλοντας στην προστασία του εγκεφάλου σας από την ηλικία και τις περιβαλλοντικές βλάβες.

Η πνευματική ώθηση από την L-θεανίνη προέρχεται από την αύξηση των εγκεφαλικών κυμάτων άλφα που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια του ύπνου REM.

Αυτό βελτιστοποιεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κεντρικό νευρικό σας σύστημα, μειώνοντας την εγκεφαλική ομίχλη, την ονειροπόληση, την απώλεια συγκέντρωσης και ανεβάζει τα πάντα, από τις δημιουργικές σκέψεις και την εστίαση, μέχρι την αποφασιστικότητα και την ορμή.

Βασικό σημείο: Η L-θεανίνη στο Matcha Slim είναι ένα αμινοξύ που βελτιστοποιεί τα εγκεφαλικά κύματα προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική ομίχλη και να ενισχυθεί η πνευματική διαύγεια.

L-θεανίνη Και Καφεΐνη Για Να Αυξήσετε Την Απώλεια Λίπους

Οι στρατηγικές απώλειας βάρους συχνά συνδέονται με βαριές προπονήσεις δύναμης ή καρδιαγγειακές υψηλής έντασης, όχι με ηρεμία και χαλάρωση. Όμως είναι στην πραγματικότητα ένα αποτελεσματικό θρεπτικό συστατικό για την επιτάχυνση της απώλειας λίπους. Τελικά, η L-θεανίνη και η απώλεια βάρους πηγαίνουν χέρι-χέρι.

L-θεανίνη Και Ιδιότητες Απώλειας Βάρους

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό In Vivo εξέτασε διάφορες χημικές ουσίες στο πράσινο τσάι και τις επιδράσεις τους στην απώλεια βάρους [2]:

Η κλινική ομάδα που συμμετείχε στην έρευνα διαπίστωσε ότι όταν τα τρία κύρια συστατικά του πράσινου τσαγιού αξιολογήθηκαν για τις επιδράσεις τους μέσα από το Matcha Slim στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, η L-θεανίνη και η καφεΐνη μείωσαν σημαντικά τα επίπεδα τριγλυκεριδίων (λιποκυττάρων).

Οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι «η καφεΐνη και η θεανίνη στο Matcha Slim ήταν υπεύθυνες για την κατασταλτική επίδραση του πράσινου τσαγιού στην αύξηση του σωματικού βάρους και τη συσσώρευση λίπους».

Επίδραση Της L-θεανίνης Στην Καταστολή Της Όρεξης

Οι αγχωμένοι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να ξεφύγουν από τη δίαιτά τους λόγω αυξημένης επιθυμίας για ζαχαρούχα, υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα.

Όταν είστε αγχωμένοι ή στρεσαρισμένοι, το σώμα σας αποζητά κάτι που θα σας προσφέρει ευχαρίστηση. Οι γλυκές λιχουδιές και οι απολαύσεις απελευθερώνουν σεροτονίνη, αλλάζοντας τη χημεία της διάθεσής σας για να νιώσετε καλύτερα.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό είναι μόνο προσωρινό και μπορεί να ξεκινήσει ένας κύκλος ενοχών και αδηφαγίας.

Μία από τις βιοχημικές επιδράσεις του συμπληρώματος L-theanine είναι η μείωση της όρεξης. Εάν ο στόχος σας είναι η απώλεια βάρους, αυτό το αμινοξύ θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις λιγούρες και την πείνα σας και να επικεντρωθείτε στην επίτευξη του τόσο σημαντικού ελλείμματος θερμίδων.

Το αποτέλεσμα; Ένα γρηγορότερο, ευκολότερο ταξίδι προς το μικρότερο ποσοστό σωματικού λίπους.

Βελτιωμένος Ύπνος Σημαίνει Καλύτερη Απώλεια Βάρους

Οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι κοιμούνται περισσότερο έχουν πιο υγιή σύσταση σώματος.

Οι κακές συνήθειες ύπνου μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, μειωμένη συναισθηματική ευεξία και υπο-βέλτιστη γνωστική και σωματική απόδοση.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι αθλητές που επιτυγχάνουν 10 ώρες καλού ύπνου κάθε βράδυ έχουν καλύτερες επιδόσεις, σπριντάρουν γρηγορότερα και έχουν καλύτερο χρόνο αντίδρασης – όλα σημαντικά χαρακτηριστικά αν θέλετε σοβαρά να έχετε απόδοση.

Από την άλλη πλευρά, αν διαχειρίζεστε 5 ώρες ύπνου (ή λιγότερες), το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πετύχετε την απώλεια βάρους που επιδιώκετε.

Μια μελέτη από το PLoS Med διαπίστωσε ότι τα μειωμένα επίπεδα ύπνου συσχετίζονται με αυξημένη πείνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι:

 • Τα επίπεδα της λεπτίνης ήταν 15% χαμηλότερα – πρόκειται για την ορμόνη που απελευθερώνεται από τα λιποκύτταρά σας και σας λέει ότι είστε χορτάτοι μετά το φαγητό.
 • Τα επίπεδα της γκρελίνης ήταν 14,9% υψηλότερα – αυτή η ορμόνη προάγει την όρεξη και την πείνα.
 • Όταν αυτές οι ορμόνες είναι αποκλίνουσες, θα αισθάνεστε πάντα πείνα. Ανεξάρτητα από το πόσο έχετε μόλις φάει.

Η L-θεανίνη προάγει την καλή υγιεινή του ύπνου και μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε στο δρόμο σας προς ένα πιο υγιές βάρος. Όχι μόνο βοηθάει τα αντικειμενικά συναισθήματα της ποιότητας του ύπνου, αλλά βοηθάει και στη γενική ξεκούραση και χαλάρωση.

Περισσότερη Ενέργεια, Καλύτερες Προπονήσεις

Οι επιδράσεις της L-θεανίνης που βελτιώνουν την απόδοση είναι ακόμη πιο εμφανείς όταν η ένωση των φύλλων τσαγιού συνδυάζεται με τις διεγερτικές επιδράσεις της καφεΐνης – σχηματίζοντας αυτό που είναι γνωστό ως έξυπνη καφεΐνη.

Βάλαμε την L-θεανίνη και την καφεΐνη στο κορυφαίο συμπλήρωμα Matcha Slim για να βοηθήσουμε στην υπερφόρτωση της αντοχής και της μέγιστης δύναμης.

Ο λόγος που παίρνετε ένα τόσο ισχυρό συμπλήρωμα είναι για να τινάξετε στον αέρα τις προπονήσεις σας και να τις κάνετε όσο το δυνατόν πιο παραγωγικές.

Η προσθήκη L-θεανίνης σε ένα συμπλήρωμα καφεΐνης βοηθά «στη βελτίωση των επιδόσεων και των γνωστικά απαιτητικών εργασιών» σύμφωνα με μια ερευνητική μελέτη. Επιταχύνει επίσης τις γνωστικές επιδόσεις επίσης, πράγμα που σημαίνει καλύτερη συγκέντρωση, κίνητρα και ορμή κατά τη διάρκεια του ανταγωνισμού.

Βασικά σημεία σχετικά με την L-θεανίνη και την απώλεια βάρους:

 • Η L-θεανίνη, το Matcha Slim και η απώλεια βάρους είναι στενά συνδεδεμένες.
 • Αυτό το ισχυρό θρεπτικό συστατικό μειώνει άμεσα τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και βοηθά στην απώλεια βάρους.
 • Σας βοηθά να γυμνάζεστε πιο σκληρά στο γυμναστήριο.
 • Περιορίζει την επιθυμία για ζαχαρούχα και υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα.

Διαβάστε επίσης: Η ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για τη γενική υγεία και ευεξία μας. Μια σημαντική ομάδα μικροθρεπτικών συστατικών που πρέπει να περιλαμβάνεται στη διατροφή μας είναι οι πολυφαινόλες. Αυτές οι ενώσεις βρίσκονται φυσικά σε πολλά φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και δημητριακά και μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε τη σημασία της συμπερίληψης πολυφαινολών στη διατροφή μας και πώς να τις λαμβάνουμε από μια υγιεινή διατροφή που βασίζεται σε φυσικές τροφές.

Συμπέρασμα

Η L-θεανίνη είναι μια ηρεμιστική, χαλαρωτική ένωση που βρίσκεται στα φύλλα του φυτού camellia sinensis και στο Matcha Slim μαζί με άλλες δραστικές ουσίες για το αδυνάτισμα.

Ως πρωτεϊνογόνο αμινοξύ, αυξάνει τα επίπεδα του νευροδιαβιβαστή GABA, ο οποίος με τη σειρά του μειώνει το στρες και βελτιστοποιεί τη χαλάρωση σε εγρήγορση.

Αν ο στόχος σας είναι να κάψετε γρήγορα το σωματικό λίπος, να ενισχύσετε την ενέργεια και την απόδοση σας, να αυξήσετε τις αισθήσεις σας και να ανεβάσετε τα κίνητρα, να εστιάσετε στη συγκέντρωση, η L-θεανίνη και η απώλεια βάρους σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό.

Scroll to Top